Solidaritet innebär läxhjälp för alla och ett modernt försvar

Idag presenterade socialdemokraterna sitt valmanifest ”Kära framtid.” Det är underhållande läsning och förväntan vilar tung över presskonferensen. Symptomatiskt vill socialdemokraterna avskaffa läx-Rut, höja skatter för banker och höja skatten för miljoninkomster.

Kanske var det läxrut som blev Alliansens fall? En skola som under åtta år försämrats istället för att förbättrats. För stora delar av välfärden glömdes bort. Våra barn.

I näst senaste YouTube-klippet beskriver Stefan Löfven hur han som fosterbarn varit beroende av omgivningens stöd och förtroende att växa framgångsrikt som person.

Löfven skriver om läxhjälp: ”Ingen ska fråga efter dina föräldrars betalningsförmåga när du frågar om en krånglig skoluppgift. Ingen dörr ska vara stängd för den kille eller tjej som söker kunskap och framgång. Regeringen står inte upp för en rättvis fördelning av resurserna till barn och ungdomar – Socialdemokraterna gör det och vi viker inte en tum.”

Ja, egentligen började det med att aktieintresset blev det högintressanta. Kvartaltrixandet där Fredrik Reinfeldt helt plötsligt har fått 300,000 i sysselsättning istället för det modesta 200,000 och det uppskruvade 250,000, vilket Löfven kritiserade Reinfeldt under Aftonbladets debatt.

Egentligen började valrörelsen tidigare. Det började trevande, men har blivit klarare och klarare vilken väg socialdemokraterna valt. Stefan Löfven sammanfattat det i ett enkelt ord: solidaritet.

Ja, med mindre än 14 dagar kvar så presenterar socialdemokraterna sina prioriteringar för reformer. Vid bättre utveckling på arbetsmarknaden kommer reformutrymmet som skapas investeras i 1) Mer resurser till skola, vård och omsorg, 2) sänkt skatt till pensionärer, 3) stärka våra gemensamma försäkringar, 4) stärka
Sveriges försvar, 5) stärka samverkansprogrammen.

Ja, det är viktigt att även försvaret omfattas av solidaritet. Det går naturligtvis att förbättra och göra mer meningsfullt med fler civila övningar, vilket inte minst gällt vid skarpt läge vid den stora branden i somras i Västmanland och översvämningar i Halland eller när Missing People behöver hjälp. Ett modernt försvar är viktigt.

Just nu stödjer jag Jacob Sandgren (S) till riksdagen..