Krav på invandrare ingen framtidsmelodi

En mätning från Yougov i Metro visar idag att SD ökar från 16,9 procent till 19,0. Skulden får KD och FP för att ha diskuterat främlingspolitik på SD:s villkor.

Inom FP var reaktionerna starka på när Jan Björklund när han ville ställa högre krav på invandrare. Igår besökte han regeringskansliet och fick igenom kravet på betyg i årskurs 4. En fjäder i hatten efter all tumult om språkkrav, etableringskrav och annat.


FP börjar allt mer bli ett halverat parti och verkar rulla i samma hjulspår som KD.

Krav på invandrare är något som SD förespråkat länge. I klassiskt triangulering försöka lova något som inte går att hålla är väljarna innerligen trötta på. Mer trötta på än nya oerfarna ministrar, som plöjer nya spår varje dag.

I samma Metro klagar Johan Norberg i besviken ton över att de fattigaste blir några smulor rikare (från 680 kr till 760 kr). Han ifrågasätter varför en statligt subventionerad försäkring överhuvudtaget finns och slänger in både nobelpris, forskare och praktisk erfarenhet – från USA.

Men, varför ska staten subventionera medelklassen med räntebidrag? Har inte det medfört till att bostadsbubblor spruckit och skadat ekonomier än värre?

Nej, höjd a-kassa höjer konsumtionen bland de utförsäkrade. Färre blir missnöjda och slutar att skylla vardagsproblemen på invandrare. Dessutom är det många kvinnor som har de lägsta inkomsterna, vilket för att jämställdheten tar ett historiskt steg.