Trump vinner på ociviliserat beteende

TORSDAG. Det är första veckan Trump varit president och utredningarna om hans framgångar har börjat bli nyktrare. Frank Bruni på NY Times förklarar att Trump vinner varje gång människor beter sig ociviliserat. 

Så nämner han Katie Rich på showen Saturday Night Live som oförlåtligt skämtade i en teeet att Trumps tioåriga som skulle bli landets första ”home school shooter”. Hon blev omedelbart susbenderad till oviss tidpunkt. 

Nästa person att bete sig ociviliserat är Madonna som  i sin ilska och besvikelse önskade ”blowing up the White House”. Ett tal hon höll inför en halv miljon deltagare som marscherade för kvinnors rättigheter. 

Nu är Aftonbladet ledarskribenter på krigsstigen. Retoriken har skruvats upp och det är inte långt från ociviliserade omdömen som exempelvis ”Han har inte ens vett att skydda sin befolkning från framtida stormar”. Fast här skämtas det inte om Trump utan om folket, som ska gömma sig under madrassen. 

Hur som helst så har Trump hotat med att skicka in FBI i Chicago om polisen inte kommer tillrätta med det meningslösa dödandet. Trump twittrade:

If Chicago doesn’t fix the horrible ”carnage” going on, 228 shootings in 2017 with 42 killings (up 24% from 2016), I will send in the Feds!

Så gör nu Trump mer för att hålla ihop landet. Han berömmer Obama för ett fint brev och skäller på Chelsea Manning som kallar Obama för svag ledare. Då efter att han blivit benådad. 

Sedan infriar Trump sitt löfte om att bygga muren, som ska stoppa knarkhandeln som flyttade ut från Colombia till Mexico med allt av mänskligt elände det för med sig. 

Storbritanniens premiärminister kommer på besök på söndag och vill sluta starka band med USA för att kompensera förlusten av EU. 

Som sagt, vad gör EU egentligen? Är inte EU bara en politisk klubb för de insatta? En slags bräda för politisk karriär? Det tråkiga är att EU har inte ens har tagit in kritiken efter att Storbritannien begärt utträde.

För Trump som inte löser böcker är det lätt arr förstå varför han inte gillar EU.