Trump gör ett övertramp 

SÖNDAG. Ja, så kan alarmismen sammanfattas efter att Donald Trump tröttnat på effekterna av flygbolagens billiga resor till USA från sju oroliga hörn i världen. Vilka är då dessa som hatar kristna? 

Inte är det Ebola-drabbade Sierra Leone utan där muslimska extremister gömmer sig bland civilbefolkningen vilket bland annat ledde till att sjukhus blev måltavlor för krigsskådespel.

”Det är väldigt svårt att vara kristen i Sverige”, sa en kvinna idag till mig efter söndagens besök i kyrkan. 

”Vad då? Då känner du inte det svenska folket. De förändrar inställning till kristna när de lärt känna dig”. 

”Säger jag till någon att jag var till kyrkan i söndags, så får jag väldigt många konstiga blickar. Mina jämnåriga har varit och festat och ligger i sängen och ångar av sig alkoholen ur kroppen”.

Nu drabbar den kristna vreden via Donald Trump som får representera ”min allena  är hämnden” för den kristna högern som tröttnat på långa förhör med slingriga frågor.

Media är naturligtvis fullt av de som står på den politiskt korrekta sidan och de fasar sig numera med kändisar för att markera sitt starka ogillande. 

Kristendomen är en lojal religion. Den lämnar makten till svärdet och respekterar dess beslut. Löftet är att Gud kommer i den omöjligaste situationen att göra underverk.

Det trodde även Lars Johan Hierta som grundade Aftonbladet när han satt på verandan och funderade över Guds öde för Aftonbladet. 

Nu är det en annan tid. Det är muslimerna rättigheter som ska bantas ner. Främst från de sju mest oroliga hörnen. 1) Iran ryker. Obamas lilla projekt att förse dem med kärnvapen står på spel. 2) Irak ryker. De hatar amerikanare och tre folkgrupper slåss inbördes: shiter,  sunniter och kurder. 

Det var inte så svårt att räkna ut. 3) Syrien är självskriven eftersom rebeller kan se USA med dess frikostiga vapenlagar som ett paradis för träning. Därför ryker Syrien.

4) Yemen ryker. Mest för att det är ett transit- och supporterland. Nyheterna från Yemen fastnar inte lätt på näthinnan då de inte är frekventa.

Sedan kommer 5) Libyen där arabiska våren ledde till laglöshet. 

Lite längre ner på kartan hittar vi 6) Sudan som jag inte tror någon i svensk media skrivit en rad om. Etiopien i massor men inte många ord om Sudan. 

Sist men inte minst kommer 7) Somalia. Landet som ligger vid Afrikas horn och borde vara en av världens viktigaste hamnar men är tillhåll för pirater. 

Rätt eller fel? Möjligt att vi varit för hårda mot våra egna troende i våra led trots att det varit ett kärleksbudskap de predikat, men som misstänkliggjorts och förkastats.

Nu Islamifieringen kommer så får vi inte kritisera Islam utan att det leder till misstankar om islamofobi. Men Trump gör det. 

”Det är fel på er alla” är hans budskap. Han lägger ansvaret för terroristernas framfart på dem själva. 

Det är magstarkt för oss svenskar. Å andra sidan har Trump sagt att ”Sweden is a disaster”. 

Idag dömer väljarna inte Löfven utan främst Reinfeldt för beslutet att öppna våra hjärtan. Miljöpartiet som är den mest tolerant mot muslimer har fått göra hemläxan ordentligt som kostat partiet väldigt mycket. 

Som sagt. Det är en sorg och jag är uppriktigt ledsen över att tilliten över nationalgränserna är så lätt att stryka över med ett penndrag från presidenten. 

Liberalismen kommer mer och mer förpassas som en utopi av framtida forskare. Hur kunde vi vara så naiva och tro på mänskliga rättigheter? Mänsklig värdighet? Västerländsk sympatism? 

Lt. Col. Tony Shaffer säger till Fox News att det har inget med religon att göra. ”Vi är mitt i ett krig och det handlar om säkerhetsåtgärder”.