Pensionerade arga män styr världen

FREDAG MORGON. Onekligen börjar även Sverige bli påverkat av den nya världsordningen som börjar bli ett faktum. Nästan bara pensionerade män finns med i Donald Trumps ministär. De är så gamla att jag håller andan att de håller i den politiska hetluften under en mandatperiod fram till 2021. 

Nu var Obama gråhårig när han slutade. Då betraktas han som ung fortfarande och fler ser honom användbar som politiker. Då enligt vår förra amerikanska ambassaden i Stockholm som vill inte yppa något ord om hans framtid.

Vice presidenten Pence har i en intervju med Fox News Sean Hannity förklarat det mest grundläggande med att komma till USA. Du ska älska landet och adoptera dess värderingar. Han säger det i en förtrolig och mjuk ton att det inte går att ta miste på hans kärlek till USA.

Uppenbarligen har vi i Sverige fått våra fiskar varma. Mest uppseendeväckande är att unga kvinnor gifts bort. Det är i utsatta bostadsområden där ingenting gjorts för att inte väcka den björn som sover.

Det skulle vara lätt att beskylla de rödgröna för att vara mest ansvariga, men under Alliansens åtta år i styre så rördes inte ett finger för att lyfta bort den massiva börda som vilar över små flickor från den dag då de föds. Att mitt i det här möta hedersvåld som ett slags gissel plus beröva tilliten och sexualiteten i så tidig ålder som möjligt är magstarkt. 

Här har vi tillämpat strikt lev och låt leva.

Med Donald Trumps närvaro i vår globala tid så väcker han hopp på de mest oväntade håll. ”Du klarar dig utan media”, skrev en profil på Facebook. Av någon lustig anledning har Fox News kapitulerat till Trump och kablar ut kritiken som för min universitetskurs ”det globala och lokala” till inte bara en vild gissning utan till en aktuell verklighet.

Den somaliska kvinnogrupp som jag tagit till hjärtat kan inte träffas för att sy kläder tre gånger i veckan till sina barn för att samhället inte ställt sig på deras sida. Jag har träffat socialdemokrater som känslomässigt blir berövade över tillståndet.

Istället har den politiska makten abdikerats bort till tjänstemän som i sin tur backat för sina livs skull. Att peta i den muslimska kulturen och vilja ändra något väcker många unga mäns vrede som är satta att försvara systemet och är precis lika lättretat som getingbo som blir attackerat.

Tidigare kunde försvarsmakten uppfostra unga män in i samhället, men länder som de sju som fick inreseförbud i USA fortsätter regeringarna att utöva kulturella påtryckningar på sina medborgare efter att de bosatt sig i der nya landet.

Ryssarna är väl medvetna om våra kulturella rötter. Den ortodoxa och protestantiska kyrkorna må ha skiljelinjer men de har samma Herre. Den katolska och protestantiska kyrkorna har försonats och ser fördelar med varandras trossystem. Mer helig Ande hos protestanterna och mer trohet till lagen hos katolikerna. 

Den ortodoxa kyrkan är maktens kyrka och pressar sin tro ner i halsen hos oliktänkare. Det är möjligt därför Trump ser en vän i Putin, då de globala villkoren kräver förändring. Det var också en av Trumps stora förändringar med att sätta de evangelikala i förarsätet. En ättling till världsevangelisten Billy Graham, Franklin Graham delade ett bibelord i den riktningen. 

Det må sägas att Liberalerna knappast var de som kom med de djärvaste förslagen under Alliansens tid. Däremot har de länge haft en intern debatt som spretat åt olika håll. Likt Centern som svängde i Regionsindelningen, vilket gjorde att regeringen bordlade frågan till oviss framtid.

Moderaterna är lite sena på tåget – som vanligt. Ewa Thalen Finné i civilutskottet säger: 

– Jag kan bara konstatera att vi ser ju i dag att utländska barn får vara gifta, men svenska barn får inte vara det, och det är helt oacceptabelt

Tidigare sopade samtliga partier utom SD under mattan med varningstexten ”islamofobi”. Rör ej, alternativt bli stämplad.

Nu talas det om fristäder för de som vill fortsätta det enorma tryck som sätts på kvinnor eller barn som föds till flickor.

Tidigare har Trump sagt att ”Sweden is a disaster” som urskiljningslöst tagit emot flyktingar som saknar vett och etikett mot kvinnor. Bland annat att kvinnor som inte bär slöja har männen rätt att förgripa, då de är byte åt djävulen. 

Smått märklig tro att ena dagen vara kompis med Gud och i andra dagen vara hantlangare  åt djävulen. I kristendomen kallas han för Judas som ”djävulen for i”. Norrmännen såg länge de som förrådde Norge till tyskarna som quislingar. Inom spionvärlden är förrädare inte värda vattnet vi dricker.  

Att ha en hel kultur som accepterar och uppmuntrar till förräderi är i stort sett otänkbart – och chockerande för oss. 

George W Bush kopierade helt enkelt den arabiska skräckkabinetten till CIA. Det handlade om att tala med fienden på fiendens nivå.

Nu förfasar vi oss över att ställa krav på muslimer i vårt land. I Rumänien har Trumps nya globala världsordning skakat om hela konstitutionen. 

Så än har vi tid att mala vår politik. Här är det dags för förändring på riktigt. Ett vettigt sätt att förändra systemet torde de äldre männen veta bäst. 

Sedan har Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson många år kvar till han fyller 70 år, så säkerhetsanalytiker kan andas ut en smula.