DeVos rör om utbildningssystemet till grunden

ONSDAG. Igår svors Betsy DeVos in som utbildningsminister i Trumps administration. Det fick demokrater att rasa som bedriver en massiv kampanj för att göra allt för att sätta käppar i hjulen för Donald Trump.

Han skriver själv på Twitter:

It is a disgrace that my full Cabinet is still not in place, the longest such delay in the history of our country. Obstruction by Democrats!

Politico.com påpekar att Trump tänker gå GOP:s ledamöter till mötes med att stärka den privata skolan med 20 miljarder dollar. Det finns en anledning till de massiva protesterna, då Obama gjorde skolan till ett  politisk och kulturellt slagfält. Det spänningsfältet lyfts nu upp i debatten.

Vice presidenten Mike Pence menar att Devos kommer göra skolan gott och att formen inte är avgörande. Barnen ska inte vara bundna till publika skolor som bestäms av postnumret. 

Betsy Devos säger heller inte mycket eftersom demokraterna skjuter på alla rörliga mål. På Youtube florerar satiren från demokraterna. Här är en dump på hur många dagar det tog för respektive president att bli impopulär:


I senaten var det Mike Pence som fällde avgörande med en rösts övervikt (51/50) och DeVos kunde passera nålsögat. Han fick hjälp av demokraten Chris Coons

Bernie Sanders är möjligen både den mjukaste och tuffaste kritikern då han undrar om DeVos inte skulle fått tjänsten om hon inte sponsrat republikanerna med hundratusentals dollar. Kritiska delar av utfrågningen finns här.

Bernie Sanders känns väldigt svensk på ett sätt.