Är behoven i skolan överdrivna?

Tänk att komma hem på fredag efter jobbet och se sin fru som jobbar som förskolelärare efter en påfrestande vecka med fulla barngrupper, sjuk personal och när de vill ha vikarier som ersättare avslås de kategoriskt av kostnadsskäl. Det hände en man som skrev om sin fru och postade det under Förskoleupproret på Facebook.

Ett jobb med barn sliter. Det tar på krafterna att arbeta med människor. Ljuden sliter sönder trumhinnorna. Närheten göt att man blir sjuk av bakterier och virus.

Ja, för en arbetargrabb är arbetsskador rätt vanliga intryck att bli fysiskt påverkad i kroppen, medan intellektuella med omsorg arbeten krävs tålamod med att sätta gränser och att vara alert under dagen med glatt humör.

På Franciskus förskola (Stenkulla/Rosenkälla) i Nyköping finns det knappt några brister. Personalen har bytt ut vikarier mot personal som vill tillbaka till yrket. Det känns otroligt bra med en förskola som fungerar och som ger vårt barn möjlighet att vara ute och leka i snön och leka med vad hon mest tycker om i skolan.

Det stora för en treåring är att sluta med nappen, med välling, börja gå på pottan och sedan kommer antingen det grovt motoriska musklerna att växa snabbare än språket. Som sagt, det är inte meningen att bli personlig, men jag har svårt att låta mig påverkas positivt av en liten människas utveckling i livet.

I Nyköping har staden vuxit med 543 i netto 2017. Samma positiva trend finns även i hela Sörmland. Bostadsbyggandet pågår i nästan varenda del av staden för att undvika konstiga boendeformer.

Det kommer även krävas flera olika skolor i staden enligt en rapport som lämnas över till politikerna, skriver SN i lördags. Inför valet öppnar även högste skolpolitikern Kent Pettersson (S) upp för blocköverskridande lösningar, skriver SN. Jan Bonnier (M) tar det glädjande. Det är säkert ett överdrivet Fake-News i valtider.

Ikväll har också kommunstyrelsen haft möte. Dokumentet är 347 sidor så jag får återkomma. Plus att det är just nu S-medlemsmöte Träffen.