Ge aldrig upp kampen för en trygg skola

Tittar på Late Show with Stephen Colbert som vid de två senaste avsnitten ägnat sina shower till att kritisera president Donald Trump för skolskjutningen i Florida. I ett avsnitt ironiserar han över fördomar om att ungdomar är lata, när de lovar att aldrig ge upp kampen för en trygg skola utan skjutvapen. Istället så anses hellre videovåldet som orsaken eller pornografin, än skjutvapnen.

I ett tidigare avsnitt ironiserar Stephen Colbert om att president Trump nu skyller på media för att ha orsakat stormen att han ville beväpna lärare.

I princip orsakades stormen av en förälder som är talesperson för NRA, National Rifle Association. Det går att se debatten mellan Dana Loesch, och CNN-ankaren Alisyn Camerota och även Washington Post gör en lättsam biografi av henne.

Frågan kokar ner till föräldraskap och trygghet i samtliga fall. CNN:s ankare Alisyn Camerota benämner NRA:s Dana Loeschs retorik för inflammatorisk och anklagelserna om att media älskar masskjutningar för inte sanna.

Stephen Colbert ironiserar om att varenda före detta lärare och lärare älskar vapen, vilket är något som gått upp för Trump-administrationen som menar att Trump bara ville beskydda barnens trygghet.

I Sverige beskyddas barnen och vuxna av strikta vapenlagar. Det är när det finns gott om illegala vapnen som otryggheten sprider sig. Det väcker alltid internationella nyhetsbyråer.

Därför är det viktigt att kommunen tar sitt ansvar för tryggheten, vilket Nyköpings kommun gör med fastighetsbolagen i Brandkärr.

OFTA-programmet lindrar arbetslösheten bland somaliska kvinnor. Nyköpings högstadium fungerar som en smältdegel för integration. Snabb integration är nyckeln till ett tryggare samhälle, vilket var också SVT Aktuellts tema om mammorna och papporna från Rinkeby.

Här tar socialdemokraterna i Nyköpings kommun på sig ledartröjan för arbetet att motverka segregationen. Både lokalt, nationellt och internationellt.