Nagelfara tjänstemän är typiskt klagomål

I veckan kunde Stockholm Skavsta som ligger i Nyköping meddela att de får en ny linje med Wizz Air till Wien. Vi har börjat lära oss att det som är bra för Skavsta är bra för Nyköping.

Samtidigt planeras nästa steg i Ostlänken vara resecentrumet i centrala Nyköping och Skavsta. Ett samråd väntas vid slutet av året 2018 fatta beslutet. Första avstampet är i maj. Skavsta är tänkt att fungera som den södra porten till Stockholmsregionen. Det är visionen!

Tidigare fattade kommunstyrelsen i Nyköping beslut om att avsätta medel för en internationell reklamkampanj på Skavsta. Moderaterna sade nej – trots framgångarna med PR-tänkandet under Alliansens glansdagar. Istället ägnar de sig åt nagelfara tjänstemännen, vilket knappast kan anses vara fruktbart.

Socialdemokraterna har flest verktyg i lådan för att lösa näringslivets problem. Trots att Sörmlands socialdemokrater är kända för att vara vänsterorienterade så har Amazon flyttat hit.

I takt med Ostlänken och att fler flyttar hit flyttar även jobben hit. Resecentrum är tänkt att länka ihop centrumet som behöver upprustad på sina ställen.

För en fd stockholmare som jag påminner köpcentrumet om en blandning mellan gamla stan, Älvsjö där balansen mellan arenorna och köpcentret är stort och aktiviteterna på stora torget är unikt.