Dörrknackning med finansministern

Idag besökte finansminister Magdalena Andersson (S) Nyköping. Det blev besök på Ängstugevägen för att knacka dörr hos väljarna i området. Hon ville inte sitta och fika bort tiden med partivänner.

Hon tog tid på sig att komma väljarna nära vid köksbordet.

Trots att migration är det första som kommer på läpparna hos väljarna så är lösningen att fokusera på att expandera välfärden. Att bygga hyresrätter utifrån ett ekonomiskt hållbarhetsperspektiv är ett ansvar som banker inte klarar av att ta i en svensk marknadsekonomi.

Riksdagskandidaten Sofia Amloh (S) i steg med finansministern. Förhoppningarna är stora inför valet i september men osäkerheten med SD:s framgångar är nästan lika stor.

Några av dörrknackarna är samlade. Kent Pettersson (S) och Leif Berg (S) är med.

Att det saknas en analys om migrationen som inte spretar åt det ena eller det andra hållet är mest efterfrågat. ”Krossa patriarkatet” är knappast något som passar i Brandkärr eller för många av de vita män som känner sig undertryckta likt i USA-valet eller vid Brexit.

Vad som saknas är delvis en globaliserad samsyn kring rörlighet, kring arbetsmarknadsvillkor, kring flyktingar, kring kvinnors och barns utveckling. Svaren finns men en tydlig färdväg saknas.

Jag tror nu som då att kommunikation är svaret. Det språket förstår alla.

Foto: Marcus Pehrsson