Krossade fönster betyder?

NYKÖPING. Det krossas fönsterrutor på Brandkärrsskolan och en container sätts i brand. Omkring 30 fönster krossas och polisen söker vittnen.

Det här markanta missnöjet kan bli svettigt framöver. Efter att ha tittat några avsnitt på Södertäljepolisen så önskar jag inte liknande situation någonstans.

Han som lagar rutorna normaliserar missnöjet och säger till SN att ”det här är väl inget konstigt”.

Kort kan väl sägas att luften gick ur efter valet där socialdemokraterna inte fick egen majoritet. Frågan om elektronisk bevakning via sensorer borde öka tryggheten, men ska inte ses enbart som en lösning för företaget utan kommunen behöver vara huvudman.

Här behöver det ta nya steg framåt.

Någon form av föräldrautbildning är viktig och borde vara möjlig. För ytterst handlar det om bristande kunskaper hos föräldrarna. Att lämna pojkar vind för våg i särskilda mobbar tycker jag endast handlar om att papparollen behöver stärkas.

Ja, det är rätt så uppenbart. Många män strävar efter fromhet och tar avstånd från våld och oroligheter. Här sker mycket av utvecklingen inom rörelsen som redan tar ansvar.

I det sydkoreanska samhället följer föräldrarna barnens utveckling noggrant. Ja, det låter kanske bra, men de saknar en utvecklad välfärd som kan förmedla aktuella föräldrakunskaper vidare. Det positiva där är att de har en välfungerande ordning som kan tilltala oss.

Inom drömtydning betyder krossade speglar en negativ självbild och eld betyder att förgöra det befintliga som banar vägen för något nytt. Det kan också betyda passion eller förälskelse.

Missnöjet bland ungdomarna borde vara en väckarklocka, även om polisens presstalesman inte vill måla fan på väggen genom att peka ut ungdomar.

Här kan det vara bra med ett batteri av olika insatser. Mycket kokar ner till konflikthantering för de goda krafterna.