Inget slår hårt som vänstervåld

Internationella kvinnodagen. Tidningen i Nyköping fylls med berättelser och iakttagelser mot män och för kvinnorna – något som retar gallfeber på relationsexperten Lennart Matikainen som på Youtube tycker feministerna är hjärntvättade och poängterar även att män blir öppet mobbade i kommunala skolor.

Lägg till att han tycker att de som röstar på Löfven borde placeras på psyket och Vänsterpartiet har monopol på våldet. Vad är det nu popgruppen från Eskilstuna sjunger?

På stora torget brinner kors
Nu är hat ok om det riktas åt rätt håll
Inget slår hårt som vänstervåld
Vi ska aldrig bli som ni

Vad är det då som är eftersträvansvärt? Jo, det är:

Bered en väg för en ny terrorism
Bered en väg för en ny Egoism
Bered en väg för en ny terrorism
Bered en väg för Ego, Ego, Egoismen

Kanske är det vår längtan efter det okända och förhoppningen att det kommer lösa samhällsproblemen i ett slag? Gammal nersolkad egoism är naturligtvis inget eftersträvansvärd. Men ny?

Fast Lennart Matikainen borde veta att vänsterpartiet aldrig blir rumsrena för att sitta med i en regering på grund av vänstervåldet. Det är alltid lika smärtsamt för deras partiledare när frågan dyker upp.

Fast det farliga högervåldet har vänstervåldet också uppsyn över, vilket gör att det aldrig gror en Brevik i våra stugor.

Så helt passiva är inte svenskarna. De må vara krigströtta, men inte dumma. Bäst i klassen på underrättelse dock.

”Killar får mer plats i klassrummet” är huvudrubriken i SN. En kille och fyra tonårstjejer varav en med och tre utan slöja.

Vad vore mer på sin plats än att diskutera global jämställdhet? Den demokratiseringsprocess som just pågår i våra domstolar handlar om att döma allt våld mot kvinnor, mäns aggressiva uttryck mot pojkar, deras övergrepp mot flickor och naturligtvis våldtäkter mot kvinnor.

Otryggheten drabbar främst kvinnor. De skyr det offentliga och skapar egna sociala gemenskaper. Det offentliga är också en plats för marknadskrafter. Det gäller att sälja.

Frågan landar ändå någonstans hur vi kan forma en trygg tillvaro i det offentliga som passar alla. När Nyköping låg i ruiner efter att ryssarna anfallit staden 24-25 juli 1719 med 4 000 man och bränt det mesta så var det första som byggdes åter ett läroverk.

Vid kristider målas eller skrivs det budskap på husfasader. Vid läroverkets fasad stod det på obegriplig latin något om fostran av ungdomar lägger grunden för livet.

För barn finns inga genusgränser. För min fyraåring leker just nu att hon är Christofer Robin efter att hon fått en present ur serien.

Att hon valde just Christoffer Robin förstår jag inte. Fast det är nog så hon känner, när hon kommer back soon så blir det liv i leksakerna.

Anledningen till att vänstern inte slår muslimer beror på att de kämpar för deras villkor istället. Det borde anstå en relationsexpert att förstå att kunskaper om föräldraskapet lyser med sin frånvaro och att det råder skåpgammal egoism att hantera.

Klan istället för klass. Kastlösa istället för medborgare. Släkt istället för myndigheter. Social kontroll istället för tillit och förbund kantat med heder i relationer istället för kärlek.