Vi kan innerligen jubla att rätt person styr Sverige

DN beskriver nu med stor möda de somalier som drabbades av coronaviruset. De hänger också ut SD som cyniska kålsupare som uttrycker skadeglädje på Facebook när svensksomalierna avlidit i covid-19.

Expo har naturligtvis granskat det och det är öppet mål för rasistiska anklagelser eller brist på integration. Sedan skriver KD:s partiledare Ebba Busch Thor i Aftonbladet att ”vi måste våga tala klarspråk” om att ”Corona ska bli en invandringsfråga”. Hon fick snabbt svar från Anders Östberg, (S) riksdagsledamot från Järva och Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson (S) i samma tidning.

Nu när coronaviruset finns på våra äldreboenden och på sjukhus fylls tidningar med öppna kondoleanser och godhjärtade beskrivningar. Jag tänker på de rasistiska svinen som får egna anhöriga som drabbas av den fruktansvärda viruset som totalförstör lungor och hjärta. Eller som orsakar att immunförsvaret löper amok och skadeskjuter sig självt. Då må deras hatiska ord fyllas över deras gravar.

För deras anhöriga var minsann de klokaste som gick här på jorden och aldrig gjorde något fel. Nej, de satt inte och hostade på äldreboenden och de kunde inte läsa tidningarna eller lyssna på Folkhälsomyndighetens politiskt korrekta åsikter.

Fast de är rätt så ödmjuka nu. Med det sagt vill jag förtydliga hur barockt och hur lågt tongångarna är hos de rasistiska svinen. Hur ska de bemöta verkligheten själva? Ska vi tala klarspråk nu om att äldreboenden i Stockholm? Då i samma anda som skadeglädjespalterna på Facebook där SD hyllas som folkets guldkalv?

Nej, Stefan Löfven är återvändaren i svensk politik som spelade korten rätt. Lade smittskyddssamordnarningen på Folkhälsomyndigheten. Det är i krisen en människa prövas och vi kan innerligen jubla över att rätt person styr Sverige. Då slipper vi gräva fler gravar eller bränna fler kroppar i krematorierna.

Vad är sannolikheten för att vi fått en så bra ledare? Jämför gärna med USA, eller Frankrike, eller Danmark, eller med Finland, som satte hela Helsingfors i karantän, eller Spanien. Eller ta ett avlägset land som Vitryssland. Fast 8 av 10 riksmedierna (SR) hade hellre sett en mässande statsminister på ungefärligt sätt som New Yorks borgmästare. Är det inte mer pinsamt att karln inte kan informera allmänheten på tre minuter istället för 45?