Ett enda mandat avgör migrationspolitiken

Det är uppenbart att regeringen skulle falla med migrationspolitiken. S har sin största väljarkår i utsatta områden och i miljonprogramsområden som byggdes upp mellan 1965 och 1975. Där bosätter sig många från flyktingar från alla möjliga länder i världen från fattiga, outbildade och krigsdrabbade områden.

Nu meddelar Annie Lööf (C) att hon ställer sig bakom migrationspolitiken som kombinerar medmänsklighet med ordning och reda. Det är svårt att fatta i stunden att C vände så plötsligt från den nya alliansen med M, SD, KD och L. De har totalt 174 mandat totalt tillsammans men regeringen med S, MP, C och V har 175 mandat. Ett enda mandat avgör alltså migrationspolitiken i Sverige.

Igår skrev jag följande: ”Jag tror den nya alliansen kommer backa tillbaka förr eller senare till sina gamla positioner.” Anledningen är att många som blir drabbade av den nya alliansens migrationsförslag är socialdemokratiska väljare som länge fått stöd av samhället. Skulle privilegierna försvinna finns risk för nya oroligheter.

Det är i princip att stoppa handen i ett getingbo för den som vill ge sig på de utsatta i svenska samhället. Inte ett inbördeskrig, men oroligheter hade varit resultatet.

Så jag är tacksam för att C vände till kombinationen ”medmänsklighet och ordning och reda”. Naturligtvis är den nya alliansen inte nöjd, utan chockade av att deras politiska förslag i socialförsäkringsutskottet nu faller. Socialförsäkringsutskottet ansvarar för migrationspolitiska frågor.