Jag har närt en terrorist i min famn

Det är svårt att föreställa sig hur livet i de utsatta områdena är som polisen kallar dem men som är socialdemokraternas främsta vallokomotiv i val efter val där människor röstar på dem.

Det finns en annan dimension som inte är lika bekväm att tala om. Baksidan av myntet är svåra integrationsproblem som fastnar i kommunens styrelse där SÄPO bevakar vad som händer bakom kulisserna.

Nu skriver SVT öppet om hur en svensk kvinna konverterat till Våldsbejakande extremism, Islamska Staten, förkortad IS. Där skriver de att SÄPO uppskattar att det finns 2000 islamister i Sverige.

Familjer har fått uppleva att kvinnorna isolerats från närmaste släktingar och anhöriga. Åren har runnit iväg med barn som kommit i världen. Mitt i det som ser ut att vara en familjeidyll har terrorismen frodats. Hatet mot väst som klär sig i personligt hat mot kristna och judar är tämligen uttalat.

Osäkerheten att integrera förorterna är ett stort problem. Barnperspektivet klär utanförskapsområden med stora lekplatser med grönt gräs och fotbollsplan medan svenska medelklassbarn får leka på asfalt.

Tänkt dig att de syr ihop undergivet på kvinnorna så de inte är otrogna mot sina män? På DN står det om kvinnor som blir misshandlade och män med anknytningssvårigheter – men inte ett ord om det förbjudna.

När rasistkortet tas fram blir debatten tämligen stel. Länge var det politiskt inkorrekt att tala öppet. Fast nu vet vi – och gör inget!

Till förskolans papper ser jag att pojkars förhud kan vara ett problem men inget om att flickor blir omskurna – och har ont. Trots att jag har relativt färska uppgifter så står kommun efter kommun handfallna i problemen som växer bakom kulisserna.

Nöden är stor från själarna som sitter i fängelse, för att använda ett andligt perspektiv på ett samhälleligt problem. Det är den nöden jag tror behöver få fler öron som hör.

Skulle en svensk skära av delar av underlivet på sina barn och sy ihop underlivet på sin fru hade polisen varit på plats på två röda.

Nej, kulturen har helt enkelt blivit en ursäkt. Sedan om SD växer på att samhället blundar – det är nazisternas fel. Ja, inte undra på att samtalsklimatet är skevt.

När Stefan Löfven vill att alla ska vaccinera sig talar han till samma grupp. Varför ska de lita på staten? De blundar ju annars åt mycket annat – varför menar de allvar nu?

Det finns helt enkelt ett kommunikationsproblem.

Annons