”Låna ut din röst till mig” – gör du det?

Ulf Kristersson (M) höll igår kanske ett av sina bästa tal någonsin. ”Låna ut din röst till mig”. Anledningen är att gängkriminaliteten, den generösa flyktingpolitiken, utanförskapets cementering och bidragsberoendets fördelar framför arbete.

Ingen längtar egentligen efter att Kristersson ska agera blåslampa på sjukskriva, långtidsarbetslösa som redan ligger ner eller de som lever på försörjningsstöd. Helt rätt så behöver de arbete – men dessvärre får inte alla chansen. Det är den han vill ge dem. Låter lovande inför valet 2022.

Istället har kommunala skolor i mina ögon blivit både ensidigt feministisk och hanterar muslimer och araber med silkesvantar. Just silkesvantarna har blivit socialdemokraternas politik. Även om syftet direkt inte är att motarbeta ”den vita mannen” så finns hatet där än påtagligare. Något som ett gäng somaliska unga män förstod igår och försökte uppmuntra mig när jag passerade dem till fots på betryggat avstånd utanför en kommunal skola som har upplyst fotbollsplan.

Vad händer förresten med deras framtid? Oftast är det enklare kommunala tjänster med låg lön som står till buds. Någonstans där tar det stopp. Karriärmöjligheterna som står till buds för självförverkligande är i princip inga. Det tar två generationer minst innan en akademisk utbildning får giltighet och acceptans. Det tålamodet och självuppoffringen saknas.

Många unga vita män sympatiserar därför på SD och känner sig missanpassade på köpet. En del mår dåligt av pressen, vilket är tragiskt. Även om de inte är rasister hamnar de i fållorna automatiskt. Kommunala skolan använder silkesvantar på muslimer och somalier, vilket får motsatt effekt att skolan blir segregerad. Den vita mannen är ett hot för både muslimer och feminister helt enkelt och blir automatiskt en slagpåse.

Vem vill ha mer av den politiken? Själv tror jag att föräldrar snabbt upptäcker att det är ett misstag att ens försöka sätta sina barn i en kommunal skola. Särskilt pojkarna blir automatiskt mobbade. Flickorna uppmuntras att socialisera sig med dem.

Frågan Aftonbladets Anders Lindeborg ställer är: ”Skulle du köpa en begagnad bil av denne man?” Lägg ytterligare till en analys hur moderaterna släppte in SD i finrummet. Han landar i ett judiskt citat om att demokratin mjuka skyddsräcken håller på att vittra sönder.

Frågan kan vändas. Kommer Magdalena Andersson (S) verkligen ta tag i segregationen eller förstärka den nuvarande identitetspolitiken? Eller kommer häxjakten efter den vita mannen cementeras ytterligare? Så skulle du köpa en begagnad bil av denna kvinna?

Nej, istället för en rasistisk politik ser vi en stark uppdelning mellan vita män och vita kvinnor. Den brunsvarta mannen, muslim, är ersättaren. Genom att lyfta upp den brunsvarte mannen motas den vita mannen bort. De känner sig inte välkomna – snarare förföljda. De backar och slickar sina sår.

Den kriminella världen blir därför den enda naturliga karriärvägen för de unga muslimska männen från Mellanöstern och Somalia. Även från Guldkusten. ”Varför gör de så här”, frågade jag en ung svart man från guldkusten. ”Oh, Peter, don’t you know? He’s a nigger, that’s why”. Kanske var det där jag kände hur djupt rasismens rötter sitter i människorna att den svarte mannen känner sig så förkastad.

Nu växte han som sa det upp med två föräldrar som älskade honom, vilket gjorde honom stabil och lätt att acceptera. I Storbritannien och USA är BLM en rörelse som räknas. Deras mål är sedan 1920 i USA att bli en del av medelklassen, vilket blev möjligt genom lag. Helande rättvisa är också ett begrepp i Black Lives Matter-rörelsen (BLM).

Ska vi komma ur segregationen så behövs det andra grepp än identitetspolitiken. Därför behöver vi lyssna på BLM mer. Lagstifta bort segregationen och skapa en medelklass istället. Svaren finns inte i vår svensk-europeiska ankdamm eller för den delen i den judiska intelligentian. Svaret landar i att vi behöver lyssna. Vem gör det förresten?