ME

meVälkommen!

Hoppas att du trivs med att läsa mina artiklar här på nätet. Jag försöker skapa ett lugn kring samhällsfrågor. Mycket för att rädslan är så påtaglig. Anklagelserna många och problemen verkar hopa sig.

Det är rätt så skönt att ha den där distansen till frågor som stormar i vattenglas och på öppna havet. Bloggen går snart mot sitt tionde år och under tiden har jag hunnit att ändra på mina åsikter, bytt parti och mognat.

Jag har precis som alla andra ett CV där mina utbildningar och erfarenheter ger en bild av mitt samhällsengagemang.

Många tungrodda och hjärnsprängda år på universitetet där tankarna lärde sig göra frivolter av sig självt. I grunden är jag analytiker i samhälls- och kulturfrågor med stort intresse av historia och mindre av statskunskap. Lägg till att jag är en jävel på att laga god mat och kan skapa en trerättersmiddag på matbordet på nolltid.

Min karriär har precis som livet en början och ett slut. Erfarenheter av stort och smått. Pillrigt, plottrigt och till och med maffigt. Leda små som stora barn som att stötta vuxna i betydelse yrkesroller i samhället. Lite spår av en industriarbetare finns i mig liksom det större avtrycket från hantverket i köket.

Fotbollen har varit min praktiska utväg ur och ingång i min senaste politiska vandring.

Den 16 juni 2014 lämnade jag kristdemokraterna och den 12 augusti samma år skickade jag in en medlemsavgiften till socialdemokraterna. I grund och botten inte så stort kliv för en liten arbetargrabb som behöver skydd själv i den stora världen.

Bilden är rätt så nytagen. Införlivat lite attityd och stil. Inget att bli rädd för.

 

E-post till Peter Soilander

[In case of… All publicering på min blogg sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204, och mina åsikter på bloggen rimmar inte alltid med mitt eventuella åtaganden på arbetsmarknaden eller med partipolitik i sakfrågor. De är högst individuella, men ändå färgade av både mina uppdrag och mitt engagemang i samhället. Här prioriterar jag att vara oberoende.]

Annonser